Популярен телевизионен водещ ще модерира дискусията на НСОРБ по проблемите на устойчивото развитие

Известният журналист от Bloomberg TV Bulgaria и водещ на предаванията „Бизнес старт“ и ИмоТиТе“ Христо Николов ще бъде модератор на форума „Зелени решения и иновации за обновяване на средата“, който НСОРБ организира в рамките на Годишната среща на местните власти.

Акцент в дискусията ще бъдат устойчивите решения на общините, които могат да послужат на местните власти в прехода към зелена Европа. Предизвикателствата, които поставя пред различни сфери на обществения живот зелената трансформация е ключовата тема в обсъжданията. В програмата са включени въпросите за необходимостта от ускоряване на прехода към нов кръгов модел на ресурсна ефективност, както в устойчивото производството и потреблението, така и в подхода към управлението на различни обществени сфери. Българските общини са ключов фактор в прехода към кръговата икономика и са натоварени не само със сериозни отговорности по управлението на ресурсите, но също и с промяната в обществените нагласи.

Форумът “Зелени решения и иновации за обновяване на средата”. Събитието е първата българска инициатива с екологична насоченост, включена в програмата на Конференцията за бъдещето на Европа. https://futureu.europa.eu/processes/GreenDeal/f/2/

Модераторът Христо Николов е доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Преминал е през специализирани обучения в Център за развитие на медиите, „Файненшъл Таймс“, „Дойче Веле“, „Вестдойче Алгемайне Цайтунг“. Следвал е финанси в НБУ.

През годините е обследвал детайлно законодателните промени в областите бюджет и финанси, икономика, регионално развитие, транспорт, земеделие, социална политика, околна среда. Носител е на най-високата журналистическа награда в България „Черноризец Храбър“.