Ролята на общините в бъдещите стратегически инвестиции

Икономически форум „Партньорства за развитие и инвестиции“ ще се проведе на 19 септември 2021 г. в рамките на Годишната среща на местните власти

Инструменти за икономическа трансформация, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост и възможностите за общините да участват като активен партньор в стратегически инвестиции е една от ключовите теми в програмата на конференцията. В тематичния панел за инструментите, насочени към насърчаване на икономическото развитие ще вземат участие изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, заместник-председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев.

Не са малко и примерите за успешни действия на публичните институции в подкрепа на икономическата активност на местната общност. Добри примери ще дадат кметове на български общини, както и изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър. Сред приоритетните сфери, инициативи в които организацията подкрепя са както бизнеса, предприемачеството и технологиите, така и добрата бизнес среда и доброто образование и работни умения.

Ролята на общините във формирането на привлекателния инвестиционен профил на държавата и примери за успешно регионално сегментиране са сред основните въпроси, обект на дискусията. Успешният опит във формиране на партньорство за привличане на инвестиции ще сподели кметът на община Сливен Стефан Радев. В дискусията ще вземе участие и генералният мениджър на „Евроконсултантс SA“ Евгени Иванов.

Политиката на Българската телеграфна агенция за развитие на мрежа от икономически репортери в страната е сред приоритетите в работата на генералния директор Кирил Вълчев. Той лично ще пристигне, за да запознае участниците в конференцията с перспективите за фокусиране на БТА върху усилията на бизнеса и публичните власти за икономически подем.

Модератор на форума „Партньорства за развитие и инвестиции“ ще бъде популярната телевизионна  журналистка Илина Бисерова – водещ на предаването „Бизнес.бг“, което от новия сезон се излъчва всяка неделя от 16,30 часа в ефира на БНТ1.

Следете подробности на сайта на събитието https://2021.namrb.org/

За допълнителна информация: pr@namrb.org