На своето заседание, проведено в хибриден формат на 9.09.2021 г., УС на НСОРБ се запозна с напредъка в подготовката на Годишната среща на местните власти и предприетите от НСОРБ мерки за гарантиране безопасността на всички участници във форума.

До момента  своето присъствие са потвърдили 456 представители от 173 общини. 28 компании са заявили участие в тазгодишното издание на Общинско Експо 2021. В  деловите форуми от програмата на събитието ще вземат участие  представители на дипломатически мисии, на държавни институции, изследователски институти, граждански организации и бизнес структури, а също така и представители на европейски институции и на местни власти от дружи държави.

УС на НСОРБ реши да бъде въведено ограничение до двама представители на община за участие в събитията от програмата на Годишната среща на местните власти, като всеки от участниците и гостите на събитието ще премине през предварителна щателна проверка на здравния статус, съгласно изискванията на компетентните органи и институции. Всички регистрирани участници ще получат подробна информация за предприетите мерки с инструкции за безопасно поведение.

Управителният съвет определи състава на Комисията за проверка на пълномощията на делегатите на Общото събрание на НСОРБ, което ще се проведе на 20.09.2021 г. и утвърди тазгодишните носители на наградите на НСОРБ.