K.к. “Албена” – домакин на Годишната среща на местните власти

Домакин на най-големия форум на НСОРБ – Годишната среща на местните власти – е к.к. „Албена“. Курортът има 52-годишна история и е носител на отличието Зелен Оскар за принос към околната среда, „Blue Flag“ за чистота на плажа, наградата RELACS за алтернативна енергия в туризма. Комплексът инвестира в енергийна ефективност, възобновяема енергия, рециклирне и разумно използване на ресурсите. „Албена“ АД е изградила локално биогазово стопанство, отглежда земеделска продукция и ефективно оползотворява генерираните отпадъци.

К.к. „Албена“ беше определен от здравните власти и Министерство на туризма като  пример за ефективно прилагане на противоепидемичните мерки за летния сезон 2021. Курортът получи отличителния знак за туристически обекти „100 процента ваксинирани“, след като приложи активна политика за пълно ваксиниране на служителите. В комплекса е обособен собствен имунизационен център.

В многофункционалната “Перуника зала Албена”, създадена през 2019 г.,  ще се проведат и трите форума, съпътстващи Общото събрание на НСОРБ. Пред конферентната зала ще бъдат разположени изложбените щандове на участниците в Общинско ЕКСПО 2021.

“Перуника зала Албена”, се намира в сърцето на курорта и носи името на защитеното цвете Ирис, отглеждано в резерват „Балтата“, разположен в непосредствена близост. Конферентният център е проектиран и оборудван с внимание към всеки детайл. Интериорът е аранжиран от френската дизайнерка Кристин Борела, която също е работила по интериора на 5-звездният “Maritim Hotel Paradise Blue Albena”. Озвучителна система е проектирана след акустичен анализ и електроакустични симулации, като има възможност за фоново и сценично озвучаване в 6 отделни зони. Залата разполага с мобилна сцена с 5 проекционни екрана и 6 помощни монитора в отделните зони, матрица позволяваща отделно управление на всеки екран.