Андриа Брулет-Родригез
Заместник-посланик на САЩ в България

Андриа Брулет-Родригез е била заместник-посланик на САЩ в Ашхабад, Туркменистан, а от 30 юни 2021 г. е заместник-ръководител на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в София.

Дипломатическата й кариера започва през 1996 г. Предишните ѝ задгранични мисии включват длъжностите: съветник по политически и икономически въпроси в Дака, Бангладеш, заместник-съветник по политически и икономически въпроси в Москва, Русия, политически съветник в Тегусигалпа, Хондурас, ръководител на политическия и икономически отдел в Милано, Италия, служител в отдел „Човешки права“ и помощник-служител в отдел „Връзки с обществеността“ в Хавана, Куба, както и назначения в Копенхаген, Дания, и Буенос Айрес, Аржентина.

Притежава магистърска степен по латиноамерикански науки от университета Тулейн, както и бакалавърска степен по политически науки от университета Бари, Флорида.

Във Вашингтон г-жа Андриа Брулет-Родригез е била съветник по политическите въпроси към Мисията на САЩ в Организацията на американските държави, служител в Бюрото към Ел Салвадор, член на Борда на изпитващите, който администрира приемния изпит за бъдещи служители, както и служител в Оперативния център на Държавния департамент.

Владее свободно испански, говори български, руски, ползва италиански и датски.