Ева Майдел
Депутат в Европейския парламент

Бакалавър по „Международни отношения и бизнес администрация” от американския университет „Джон Кабот” в Рим със следдипломни специализации по лидерство от Harvard Kennedy School и Оксфордския университет.

Ева Майдел е работила в Международната организация за правно развитие (IDLO) и има петгодишен опит в Европейския парламент. Първият й мандат в Европарламента започва през 2014 г. На европейските избори през 2019 г. Ева Майдел е преизбрана за член на ЕП от групата на Европейската народна партия. В момента тя е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE), Специалната комисия по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера (AIDA), където е координатор и говорител на групата на ЕНП, както и на Делегациите за връзки с Япония и САЩ (D-JP). Тя е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON).

Ева Майдел е президент на най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа „Европейско международно движение” с мандат до 2023 г., инициатор и член на сдружение Образование България 2030, координатор на Мрежата на младите евродепутати от ЕНП, заместник-председател на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа” (SME Europe), член на Дигиталната интергрупа.